Att köpa Disgen

Disgen är fritt att prova och utvärdera, men för att kunna använda Disgen någon längre tid behöver du en licensnyckel. Här ser du hur du köper en sådan och vad du ska göra med den.
Introduktionsbild

När du installerar Disgen för första gången på en ny dator kan du testa och utvärdera det i 30 dagar utan att köpa något. Om du är nöjd med programmet och vill använda det efter att utvärderingstiden har gått ut, måste du köpa en licensnyckel till programmet. Denna låser upp programmet så att du kan använda det utan inskränkning.

Du behöver alltså inte hämta någon särskild "riktig" version av Disgen eller installera om något. Det enda du behöver göra är att skaffa en licensnyckel och mata in den i Disgen.

För att köpa en licensnyckel måste du först vara medlem i DIS. Disgen säljs enbart till medlemmar i föreningen. Du behöver ha ditt medlemsnummer i DIS till hands när du köper nyckeln.

Vad kostar Disgen 2018?

Priset är 100:- för en uppdatering från Disgen 2016 som inkluderar program (nedladdning från DIS webb) med handledning (läses på DIS webb) med gratis uppdateringar av Disgen 2018 tills nästa betalversion av Disgen kommer (tidigast 2019). En förutsättning är som tidigare att du har ett obrutet medlemskap.

Vi har två olika specialerbjudande till er som tidigare köpt Disgen. En förutsättning är som tidigare oavbrutet medlemskap:

  • För dig som har Disgen 8 är priset 350 kr att gå direkt till Disgen 2018
  • Ni som köpt Disgen 2016 efter 1 februari 2018 behöver inte betala något extra för uppdateringen

För dig som ännu inte har köpt Disgen eller har Disgen 7 (eller äldre) är priset 750:- . Samma gäller för dig som avbrutit ditt medlemskap.

Ditt pris visas på nedanstående sida när du köper licensnyckel.

Så här köper du en licensnyckel

Gå till sidan https://medlem.dis.se/avi/disgen och följ instruktionerna där.

  • Du kan betala med kort (betal- eller kontokort), via din internetbank (åtminstone de "stora") och med Plusgiro.  
  • Om du har köpt Disgen 2016 nyligen får du uppdatera till Disgen 2018 gratis. Detta gör du också från den nyss nämnda sidan.

Hur får jag min licensnyckel levererad?

Licensnyckeln skickas omgående med email till dig. Vi använder den adress vi har i medlemsregistret.

Vid kortbetalning bör du få ett email ganska snart efter genomfört köp. Normalt tar det ett par minuter - men upp till en timme är inte omöjligt. Kommer det inget email, så titta bland din skräppost. Se också nedan om glömd nyckel!

license-email.png
Ett email liknande detta ska komma till dig. Det innehåller licensnyckeln. (Exemplet är från Disgen 2016)

Vad ska jag göra med licensnyckeln?

Licensnyckeln är en lång följd av siffror och bokstäver. Kopiera den från emailet - det gör inte något om det följer med mer text, så enklast är att kopiera hela emailet - och klistra in den i Disgen i det fönster som kommer fram när du väljer Hjälp - Aktivera licens från menyn i Disgen. Klicka på OK (om det inte går, beror det på att hela nyckeln inte kommit med när du kopierade den).

Problem med att kopiera? I de flesta fall kan du placera markören i ditt email, högerklicka och välja Markera, högerklicka igen och välja Kopiera. I fönstret för licensnyckeln sätter du sedan markören på valfri plats, högerklickar och väljer Klistra in.

Licensmenyn
Menyval i Disgen för att mata in din licensnyckel

 

Licensdialogen
Kopiera in din licensnyckel här.

 

Efter att du matat in nyckeln behöver du starta om Disgen för att den ska verka. Gör så! Titta sedan i Hjälp - Om Disgen. Där står Programmet tillhör namn (medlem NNNNN i DIS) om allt har fungerat.

Hur många gånger kan jag använda min licensnyckel?

Du kan använda nyckeln på hur många datorer du vill i ditt hushåll.  Den fungerar hur många gånger som helst. Men den är din egen, så du får inte dela den med någon. Ditt namn och medlemsnummer är inkodat i nyckeln.

Gäller min nyckel för kommande versioner av Disgen?

Nyckeln gäller för Disgen 2018 och de gratis uppdateringar som kommer till den versionen av Disgen.

Vad gör jag om jag har glömt min nyckel?

Du går till sidan https://medlem.dis.se/download, loggar in med ditt medlemsnummer och DIS-lösenord, och hämtar en ny nyckel. Det kan du göra hur många gånger som helst.

Vad händer om jag installerar om Disgen?

Din nyckel ligger normalt kvar på datorn efter en avinstallation eller ominstallation av Disgen. Du behöver alltså inte mata in den på nytt.