Disgen 2023

Vi är inte riktigt klara än, men det bränns!
Disgen 2023 redigera orter

Nu kommer snart Disgen 2023! Som det ser ut nu blir programmet tillgängligt efter nyårshelgerna. Håll ögonen öppna!

Nyheterna i Disgen 2023 är bland annat:

Släktskapsträd
Släktskapsträdet ger möjligt att se alla olika vägar som två personer är släkt. Du kan enkelt välja vilka gemensamma anor som ska visas.

Bygg källträdet automatiskt
Du kan låta Disgen bygga källträdet åt dig. Du kan enkelt och automatiskt skapa en källhänvisning i källträdet genom att klistra in en kopierad källhänvisning från ArkivDigital eller Riksarkivet i notisens fält för ”Källa”. Du kan sedan skapa källan i Disgens källträd.

Byrålådan
Byrålådan hanterar de filer (bilder, mediafiler mm) som du använder i notiser (i personöversikt och relationsöversikt), arbetsmaterial eller i ortsträdet.

Lista över männingar
En ny rapport, en lista över ”männingarna” till en valfri person i valfria nivåer. Vi kallar den N-männinglista och den har flera olika varianter. Listan tar fram de ”männingar” som är av samma generation, och du väljer själv vilket släktskap du vill visa.

Redigera orter i ny tappning
Redigera orter har moderniserats så att det går att få en bättre överblick över allt som rör en ort eller plats utan att växla flik.

Gruppera flaggor och byt visningen snabbt i familjeöversikten.
En mer flexibel hantering av flaggor som ger nya möjligheter genom att erbjuda enkel växling mellan 4 olika uppsättningar av flaggor att visa i Familjeöversikten.

 

Mer information om nyheterna kommer framöver.

Obs! Du som köper Disgen 2021 nu eller har köpt från och med den 1:a november 2022 eller senare kommer att få Disgen 2023 på köpet.

 

Relaterat innehåll