Nyhetsbrev juni 2020

Nyhetsbrev juni 2020

Diskulogen finns nu på webben

Hej!

Nu finns det ett nytt nummer av vår gemensamma medlemstidning Diskulogen. Den finns nu att läsa på DIS webb. I brevlådan kommer den om några veckor (förutom om du är en av ca 600 medlemmar som nöjer dig med pdf-versionen - se sist i mejlet).

Styrelsen och kansliet vill också passa på att önska dig en glad och trevlig sommar!

Föreningen DIS - Vi gör din släktforskning enklare.


Diskulogen juni 2020 (nr 129)

Juninumret av Diskulogen innehåller mycket om 40-årsjubileet som firades i mars, bland annat med referat från föredraget av DIS tidigare ordförande och läkaren Olof Cronberg om gamla tiders sjukdomsnamn. Även det andra föredraget av Johan Birath finns det ett referat av. (Det senare finns också på Föreningen DIS videokanal på Youtube.) Vidare finns det en artikel om årsmötets genomförande och de beslut som togs. Två av föreningens pionjärer har skrivit var sin artikel som berättar om DIS historia och sina erfarenheter under årens gång.

Det finns också en intressant berättelse från en grupp från DIS-Filbyter om hur de startade en studiecirkel för att gemensamt komma framåt och skapa sina respektive släktberättelser. Läs även historien om sjökapten Anders Wimmerstedt och den tragiska händelsen som utspelade sig under första världskriget.

Det finns naturligtvis mer att läsa och fördjupa sig i under kommande sommarveckor. På webben finns förstås alla nummer av Diskulogen - så botanisera i innehållsförteckningarna och läs ett äldre nummer (kanske om Disbyt i nr 125?)

Diskulogen Juni 2020


Vill du välja bort papperstidningen?

Nu kan du välja om du vill ha Diskulogen som papperstidning och/eller våra e-postutskick. Både e-postutskicken och Diskulogen finns alltid att läsa på webben.

Även om du avstår från pappersupplagan av Diskulogen kan du alltid läsa tidningen på DIS webb! De senaste fyra numren av tidningen ligger bakom lösenordsskydd, de äldre är öppna.

Om du väljer att avstå från e-postutskick kommer vi inte att skicka DIS nyhetsbrev med nyheter och släktforskningstips till dig. Men du får då inte heller ett mejl som detta om att Diskulogen läggs ut på webben.

Passa också på att kolla så att vi har aktuell adress och e-postadress till dig. I Diskulogen skriver vi om ändringar när det gäller e-postadresser för kunder hos Tele2 och Com Hem. En extra påminnelse till de av våra medlemmar som har flyttat eller tänker att göra det - vi uppskattar om du ändrar din adress på medlemssidan som du också når med länken nedan.

Läs mer!

Kolla dina uppgifter