Värt att veta om

Föreningen DIS bildades 1980 och har som idé att tillhandahålla släktforskar- och datorstöd för medlemmarna i samverkan med arkiv och andra släktforskarorganisationer.

DIS står för "Föreningen för datorhjälp i släktforskningen".

Kansli och forskarstuga är stängd

Med anledning av läget kring Coronavirus (covid-19) och för att bidra till att minska smittspridningen har DIS beslutat att tillsvidare stänga kansli och forskarstuga för besökare. Kansliet går dock att nå som vanligt via telefon och e-post.
Vi kommer att följa utvecklingen och ompröva beslutet varannan vecka.
Vi kommer att ha stängt tillsvidare. Vi kommer att informera om när kansli och forskarstuga öppnar igen.

Vill du hjälpa till?

Det finns många sätt att hjälpa till i en förening. Klicka på länken nedan och se vad som passar dig.

Nu söker vi redaktör för Rooted in Sweden och flera faddrar.

Våra regionföreningar

DIS har åtta regionföreningar som täcker större delen av landet. I regionföreningen träffar du andra intresserade släktforskare på gemensamma träffar, samt få stöd och hjälp på plats av faddrar. Läs mer om respektive regionförening på deras egna webbplatser.

Tree