Föreningen DIS

Värt att veta om

Föreningen DIS bildades 1980 och har som idé att tillhandahålla släktforskar- och datorstöd för medlemmarna i samverkan med arkiv och andra släktforskarorganisationer.

DIS står för "Föreningen för datorhjälp i släktforskningen".

Vill du hjälpa till?

Det finns många sätt att hjälpa till i en förening. Klicka på länken nedan och se vad som passar dig.

Nu söker vi redaktör för Rooted in Sweden och flera faddrar.

Aktiviteter

Föreningen DIS respektive DIS regionföreningar erbjuder digitala möten och en rad andra aktiviteter. Här ser du händelserna som ligger närmast i tiden.

Våra regionföreningar

DIS har åtta regionföreningar som täcker större delen av landet. I regionföreningen träffar du andra intresserade släktforskare på gemensamma träffar, samt få stöd och hjälp på plats av faddrar. Läs mer om respektive regionförening på deras egna webbplatser.

Tree

Kansli & forskarstuga är stängt

Föreningen DIS forskarstuga och kansli i Linköping håller fortsättningsvis stängt för besök så länge det råder skärpta restriktioner med anledning av pandemin. Vi kommer meddela här när det blir dags för att öppna igen.

Verksamheten fortgår dock som vanligt, bland annat på kansliet med att till exempel leverera beställda varor ifrån vår webbshop och med att hålla kontakten med våra medlemmar via E-post och telefon.

Själv kan du istället delta på digitala distansträffar som genomförs i Föreningen DIS regi. Intresset för träffarna har varit stort så fler kommer att genomföras under våren, oavsett om restriktioner om samlingar kvarstår eller inte. Håll också utkik på regionföreningarnas olika webbsidor för att delta i deras olika aktiviteter. De är mycket aktiva med bland annat distansutbildningar.
Se vidare i vår kalender för att hitta aktiviteter.

Likaså pågår diverse utvecklingsarbeten och den support som finns till medlemmar, inget av det kräver fysiska kontakter, även om vi alla önskar det.