Värt att veta om

Föreningen DIS bildades 1980 och har som idé att tillhandahålla släktforskar- och datorstöd för medlemmarna i samverkan med arkiv och andra släktforskarorganisationer.

DIS står för "Föreningen för datorhjälp i släktforskningen".

Kansli och forskarstuga stängt för besök

DIS forskarstuga och kansli i Linköping håller fortsättningsvis stängt för besök så länge det råder skärpta restriktioner med anledning av pandemin. Vi kommer meddela här när det blir dags för att öppna igen.

Verksamheten fortgår dock som vanligt, bland annat på kansliet med att till exempel leverera beställda varor ifrån vår webbshop och med att hålla kontakten med våra medlemmar via E-post och telefon. Men också genom de digitala distansträffar som genomförts under hösten. Intresset för träffarna har varit stort så fler kommer att genomföras under våren, oavsett om restriktioner om samlingar kvarstår eller inte.
Likaså pågår diverse utvecklingsarbeten och den support som finns till medlemmar, inget av det kräver fysiska kontakter, även om vi alla önskar det.

Håll också utkik på regionföreningarnas olika webbsidor för att delta i deras olika aktiviteter. De är mycket aktiva med bland annat distansutbildningar.

Vill du hjälpa till?

Det finns många sätt att hjälpa till i en förening. Klicka på länken nedan och se vad som passar dig.

Nu söker vi redaktör för Rooted in Sweden och flera faddrar.

Våra regionföreningar

DIS har åtta regionföreningar som täcker större delen av landet. I regionföreningen träffar du andra intresserade släktforskare på gemensamma träffar, samt få stöd och hjälp på plats av faddrar. Läs mer om respektive regionförening på deras egna webbplatser.

Tree