Välkommen medlem

Såväl ny som gammal!

Lite bra att känna till för dig som vill bli,
eller redan är medlem i föreningen för Datorhjälp i Släktforskningen (DIS).

Välkommen till föreningen DIS!

Föreningen DIS är en ideell förening som är rikstäckande och som främst vänder sig till släktforskare med intressen i Sverige. Vi har ungefär 20 000 medlemmar i Sverige – och dessutom några hundra medlemmar utomlands.

Siluettmänniskor på blå bakgrund med kugghjul

Som medlem ...

Regionföreningar

Som medlem i Föreningen DIS har du åtta regionföreningar att välja på där du kan få utbildning, gemenskap och delta i regionföreningens verksamhet.

Verktyg

Föreningen DIS har genom åren tagit fram verktyg till nytta för släktforskare. Intressant bland verktygen är våra digitala kartor som kan användas fristående eller tillsammans med det släktforskningsprogram vi utvecklar. Kartor köper du i Webbshopen, där det även finns böcker, databaser och släktforskningsprogrammet Disgen till försäljning.

 

Disbyt är vår databas som hjälper dig hitta andra som forskar på samma personer som du. Som medlem har du tillgång till 75 % av Sveriges historiska befolkning under perioden 1750 - 1900 i databasen Disbyt.

 

Som medlem kan du köpa Sveriges största släktforskningsprogram Disgen som är föreningens egenutvecklade program för att registrera din släkt. Passa på att prova gratis i 30 dagar med full funktionalitet. 
Du har det i din egen dator och har därmed full kontroll över dina data. Disgen är det vanligaste släktforskarprogrammet som installeras på egen dator, enligt Släktforskarförbundets undersökning vintern 2016.

 

Som medlem får du tidningen Diskulogen  - Sveriges största tidning för släktforskare - i din brevlåda eller mejllåda, fyra gånger om året.
Alla äldre nummer av Diskulogen finns på vår webb. Sök på Diskulogen med förstoringsglaset, titta i den tematiska sammanställningen eller gå till "Artiklar" i menyn. De senaste numren är endast läsbara för medlemmar i DIS. Använd dina inloggningsuppgifter som står i välkomst-mejlet som du fick när du blev medlem. Du kan läsa tidningen på din dator eller i din platta.

 

Som medlem kan du få såväl Disgen-support som annan verktygssupport från föreningens faddrar när det kör ihop sig med Disgen eller annat verktyg.
Faddrarna är ett 60-tal erfarna medlemmar som helt ideellt och av eget intresse hjälper dig med frågor rörande DIS alla produkter och tjänster, liksom med frågor om Min Släkt, Holger och Reunion. Vi har också faddrar för Apple/Mac och Linux.

DIS Forum

I DIS Forum kan du fråga, diskutera och påverka föreningen, dess verksamhet och verktyg.

Som familjemedlem...

Du kan bli familjemedlem om du är folkbokförd på samma adress som huvudmedlemmen.

Som familjemedlem får du eget medlemsnummer och egen inloggning till Disbyt, Dispos och liknande. Du kan också använda samma Disgen-licens men delar tidningen Diskulogen med huvudmedlemmen.

Huvudmedlemmens eventuella regionföreningstillhörighet följer med till familjemedlemmen. 

 

Du måste kontakta kansliet för att bli familjemedlem.

För blivande medlemmar

För medlemmar