Lediga platser

Vill du hjälpa till i DIS?
Föreningen Dis är en ideell förening. Vi är stolta över att i princip allt arbete sker ideellt. Vi tror att det bland våra medlemmar finns många som skulle vilja hjälpa till att dra sitt strå till stacken. Känner du att du vill lägga lite tid på att arbeta ideellt för Dis, får du gärna höra av dig.
lediga platser

Oavlönat, men spännande och intressant, där man har flexibel arbetstid och jobbar i sin egen takt.
Du får också möjlighet att samarbeta med andra med samma intresse och sist, men inte minst, vara med att påverka produkterna. Vi behöver många, som var och en deltar med sin kunskap, till att skapa bra hjälpmedel för våra medlemmar. Hör av dig till Christer Gustavsson  och berätta mer om dig själv och hur du vill bidra. 

Hittar du inget i listan som passar dig? Du kanske har en egen idé om vad du vill hjälpa till med eller bara vill göra en allmän intresseanmälan? 

Dags för ny Disgen-testgrupp

Söker du utmaningar? Känner du dig ansvarsfull och nyfiken? Vi jobbar med en ny Disgen-version med arbetsnamnet Disgen Älvestad och söker personer till vår nya testgrupp. Läs mer!

Engagera dig som fadder i DIS!

Ställ upp och hjälp andra medlemmar med de frågor de har om Disgen. Efterhand som tiden går faller erfarna faddrar ifrån och vi behöver ersätta dem med nya.

Som fadder kommer du att ingå i ett nätverk av 60 faddrar, varav närmare 40 är Disgen-faddrar. Du kommer att lära dig själv mycket om hur Disgen fungerar genom de frågor du får, genom nätverket samt på de årliga funktionärsträffarna. Går bra att kombinera med andra funktioner inom Dis, t.ex. om du är utbildare. Genom kontakterna med medlemmarna har du också möjlighet att bidra i vidareutvecklingen av Disgen. Läs även i Diskulogen nr 113 sidan 11.

Så om du är lite tekniskt intresserad och vill hjälpa andra i föreningen och själv lära mera samtidigt, anmäl dig till någon i regionen eller direkt till Torgny Larsson, fadderkoordinator i Dis.

Är du copywriter eller layoutare?

Med känsla för formgivning eller text och vilja att hjälpa till med utformning av våra trycksaker och annonser har du en given plats i gemenskapen med våra övriga funktionärer.

Redaktör för Rooted in Sweden

Brinner du för amerikansk släktforskning? Har du kontakter i USA? Föreningen har under de senaste 10 åren gett ut en pdf-tidning "Rooted in Sweden" vänd till våra amerikanska medlemmar, men denna har nu blivit lagd på is av kostnadsskäl.

Om du känner att du skulle vilja ta tag i detta och bli redaktör för Rooted, är vi mer än tacksamma. Som redaktör skulle du sätta ihop Rooted 1-2 gånger per år med material antingen från våra amerikanska medlemmar eller genom att översätta material i svenska Diskulogen eller från annat håll. Det väsentliga är att du producerar något som är av intresse i USA!

Hör av dig till verksamhetsledare Christer Gustavsson om du är det minsta intresserad!

Rooted finns för närvarande på vår engelskspråkiga mikrosajt.   Läs nummer 15 här.

Är du en pedagogisk släktforskare?

Dis söker dig som vill göra instruktionsfilmer för våra hjälpmedel för släktforskning. Vi utvecklar på flera fronter och vill ha kontakt med personer med intresse och erfarenhet att skapa videosekvenser med hur man arbetar med en programvara eller visa på möjligheter.

I grunden har du förstås intresse för släktforskning. Därutöver intresse att bidra med att utbilda i Dis produkter. Aktuella produkter är för närvarande Disgen, Disbyt, Dispos, RGD samt några nya verktyg.

Är du en utvecklingsintresserad släktforskare?

Dis söker flera personer, med flera skiftande kompetenser, som kan delta i olika grupper för utveckling av hjälpmedel för släktforskning. Vi behöver såväl administratörer som tekniker, strukturerade som kreativa, män som kvinnor, unga som gamla.

I grunden har du förstås intresse för släktforskning. Därutöver intresse att bidra med att utveckla, testa, utbilda, supporta eller underhålla Dis produkter. Aktuella produkter är för närvarande Disgen, Disbyt, Dispos, RGD samt några nya verktyg.

Har du nya idéer om vad föreningen bör jobba med inom teknikutveckling för släktforskare så ska du höra av dig med en beskrivning av förslaget och vilken roll du själv kan spela för att nå i mål. Det kan gälla att publicera släktforskningsdata på ett enkelt och estetiskt tilltalande sätt, att kunna samarbeta kring ett släktforskningsprojekt eller annat personhistoriskt projekt direkt på webben, att ta fram appar och mycket mycket annat.

Söker du nya utmaningar att fylla din fritid med?

Dis söker personer med intresse för programmering som vill vara med att påverka och forma våra produkter.

Disgen utvecklas numera i (senaste) Delphi med sqlite som databasmotor.

Vi tror i dagsläget att vi också kommer att jobba med PHP, MySQL, Javascript, CSS, HTML, XML och AJAX. Du bör vara bekant med problemställningarna vid utveckling med hjälp av kompetenserna på klient- eller serversidan. En stor smula av känsla för estetik är önskvärt för att få ett snyggt och lättanvänt användargränssnitt.

Är du intresserad av säkerhetsfrågor?

Dis söker personer med intresse för kodsäkerhet i webbapplikationer som vill vara med och bidra till att våra produkter är säkra.

Skribenter till webb och Diskulogen

Vi vill ha en aktuell och attraktiv tidning och webb. Gillar du att skriva och/eller hålla koll på nyheter inom släktforskning?  

Diskulogen utkommer 4 gånger om året i en upplaga på 25000 exemplar. Målet är att tidningen ska förmedla information såväl om släktforskning i allmänhet som släktforskning med dator i synnerhet. Dels ska material tas fram långsiktigt till tema i tidningen, och dels behövs bevakning av nyheter. Diskulogen har en redaktör, Anna Linder, och ett för närvarande vilande redaktionsråd. Vi behöver hjälp av medlemmar som kan rapportera om nya källor, om tekniska nyheter med anknytning till släktforskning, om spännande arkiv  - eller om något annat.

Är du intresserad av att skriva artiklar i Diskulogen, kontakta redaktör Anna Linder.

Vi har släppt en ny webbplats och vill se till att den blir levande. Är du intresserad av bidra, kontakta Christer Gustavsson.

Webbmästare med mera

DIS hemsida, forum och wiki behöver tillsyn. Om du har erfarenhet av Drupal (eller liknande CMS) och kan tänka dig att hjälpa till så hör gärna av dig till Daniel Berglund.

Du som är mer tekniskt lagd och har sysslat med linuxservrar tidigare får också gärna höra av dig - vi behöver flera personer som kan hålla ögonen på våra servrar och hjälpa till med den tekniska sidan av exempelvis uppdateringar och liknande. Hör av dig till Daniel Berglund.

Relaterat innehåll