DIS på Släktforskardagarna 2019

Sveriges största släktforskarförening med verktygen som gör din släktforskning enklare.
Besök oss på Släktforskardagarna i Borås 24-25 augusti 2019
Vi finns i Borås Kongress, monter E04.
DIS på Släktforskardagarna 2019

Besök vår monter E04 i Borås Kongress, mitt i centrala Borås. Se nyheterna i släktforskningsprogrammet Disgen. Se vårt utbud av digitala kartor och lär dig om matchningsverktyget Disbyt, genvägen till släkten, samt miniföredrag hela helgen.

Föreläsningar

Vi har föreläsningar i ett eget rum i vår monter. Föreläsningarna börjar hel timma och pågår under 30 minuter följt av en kvarts frågestund. Utanför föreläsarrummet finns ett ståbord där man kan fortsätta med frågor och svar så att det finns tid till byte av personer och luft i rummet. Vi erbjuder följande fem ämnen:

Lördag

10.00 "Genvägen till kyrkoböckerna, Dispos”, Håkan Johansson

11.00 ”Matchningsverktyget Disbyt”, Charlotte Börjesson

12.00 ”Disgen 2019”, Patrik Hansson

13.00 ”Kartfunktionen i Disgen”, Tor-Leif Björklund

14.00 ”Släktforska med Kartor”, Karl-Ingvar Ångström

15.00 ”Disgen 2019 och appen Släkten”, Christer Gustavsson

Söndag

10.00 ”Hembygdsforska med Kartor”, Karl-Ingvar Ångström

11.00 ”Disgen 2019”, Patrik Hansson

12.00 "Genvägen till kyrkoböckerna, Dispos”, Håkan Johansson

13.00 ”Matchningsverktyget Disbyt”, Charlotte Börjesson

14.00 ””Disgen 2019 och appen Släkten”, Christer Gustavsson

Välkomna!

DISBYT

Har du tänkt på att Disbyt kan användas vid DNA-forskning? "Nästan alla personer som jag delar DNA med hos Family Tree DNA är okända för mig. Att hitta gemensamma anor är ett gigantiskt pussel men det underlättar om båda har skickat in sin släktforskning till Disbyt." skrev Charlotte Börjesson nyligen i Diskulogen.

DISGEN

Disgen är ett modernt släktforskningsprogram som är till god hjälp i din släktforskning. Vi kommer att presentera hur du skapar en bra översikt och hur du kan presentera din forskning och sist men inte minst hur Disgen stöder din forskning.  Med hjälp av programmets kartfunktion kan du följa släktens flyttningar både på kartan och Google Earth.

Under 2019 planerar vi att släppa en app med arbetsnamnet Släkten som visar genealogiska data från Disgen. Du kan ta med dig din släktforskning i din smarttelefon eller surfplattta (både Android och iOS). Kräver en uppdatering av Disgen 2019 som kommer att släppas samtidigt med appen. Uppdateringen och appen är gratis för de som har köpt Disgen 2019.

Appen kommer att demonstreras vid några tillfällen i vår monter och presenteras i vår föreläsningssal vid två tillfället (se ovan).

Cirkel-slakten.jpg
Exempel från appen Släkten

HISTORISKA KARTOR

Historiska kartor är vårt yngsta verktyg. De passar både kartintresserade och de som vill integrera kartan med sin släktforskning. Med över 20 kartvolymer täcker vi många olika geografiska områden och tidsperioder.

Vi visar hur du kan använda digitaliserade historiska kartor i Disgen.

Erbjudande i vår shop på plats i Borås

Medlemskap och Disgen för endast 650 kr

Medlemskap i Föreningen Dis och i en regionförening för resten av 2019 tillsammans med Släktforskningsprogrammet Disgen 2019. 
På köpet får du tidningen Diskulogen och tillgång till Sveriges befolkning 1700-1900 i Disbyt och flera andra verktyg för din släktforskning.

Uppgradera till Disgen 2019 för endast 100 kr

Gäller medlemmar med Disgen 8, Disgen 2016 eller Disgen 2018.

Dis kartskivor

Ta tre och betala för två.
Den billigaste bjuder vi på!

Lagom till släktforskardagarna släpper vi de flesta länen med den ekonomiska kartan som flygfotograferades 1941-78. Besök vår webbshop för att se vilka län som är klara för tillfället. DIS säljer högupplösta historiska digitala kartor som speglar olika delar av Sverige under 1800- och 1900-talet. Vi har dessutom koordinatsatta kartor speciellt anpassade för att användas i Disgen. Handboken ”Släktforska med kartor” finns också tillgänglig.

Allt finns att köpa i vår monter.

Regionföreningar

Du hittar Dis-Väst i vår monter.  

Arrangörer

Läs mer info från arrangören Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund, ArkivDigital och värdstaden Borås.

 

Relaterat innehåll