Olika inloggningar och lösenord

I olika sammanhang i DIS behöver du oftast använda ditt medlemsnummer, ibland ditt användarnamn och ett lösenord. I vilka olika sammanhang kan man undra?
Inloggnngar

Som nybliven medlem får du ett välkomstmeddelande i din e-post med information om ditt medlemskap och eventuellt köp av Disgen. I välkomstmeddelandet finns ditt medlemsnummer, ditt användarnamn, och ditt lösenord.

Det är ditt bevis på medlemskap. Du behåller samma medlemsnummer under hela ditt medlemskap. Uppge helst medlemsnumret vid kontakt med föreningen, det underlättar. Ditt medlemsnummer består enbart av siffror, t ex 1234, 25564 eller så. 

Medlemsnumret står också på Diskulogens adressetikett.

Användarnamnet består av bokstäverna dis plus ditt medlemsnummer, t ex dis1234, dis25564.

Lösenordet är alltid tre bokstäver och tre siffror, precis som de flesta bilnummer...!

Inloggning på Disbyt

För att kunna använda Disbyt fullt ut måste du logga in på Disbyt-sidorna med ditt medlemsnummer (enbart siffror!) och ditt lösenord. Det går att söka i begränsad omfattning som gäst efter registrering.

Genom att skicka in ditt eget bidrag får du tillgång till fler funktioner som antavlor, ättlingssidor med mera.

När du skickar in ett Disbyt-utdrag får du i retur från Disbyt-ombudet ett nytt användarnamn och lösenord. Det nya ändrade användarnamnet börjar på m istället för dis, exempelvis m1234, m25564. Det nya användarnamnet och dess lösenord står i en av de textfiler du fick i retur från Disbytombudet när du skickade in utdrag till Disbyt. Det nya användarnamnet har ingen betydelse i Disbyt, det är medlemsnumret som används.

Inloggning på Dispos och Discount

Dispos och Discount kräver inloggning på samma sätt som i Disbyt nya gränssnitt. Det vill säga du använder medlemsnummer (enbart siffror) och ditt lösenord som i Disbyt.

Appen Släkten

Använd ditt medlemsnummer (enbart siffror). Lösenordet är samma som du brukar använda i Disbyt.

Självservice för dig som medlem

Självservicen som finns för dig som medlem, till exempel för att ändra dina adressuppgifter, välja om du vill avstå från att få Diskulogen i brevlådan hem, utan istället ladda ned den som Pdf-fil och läsa den digitalt, eller söka efter andra medlemmars kontaktuppgifter, kräver också inloggning med ditt medlemsnummer (enbart siffror) och lösenordet som du använder i Disbyt.

Diskulogen

Diskulogen som är en medlemsförmån finns att läsa här på webben. De senaste fyra numren av tidningen ligger bakom lösenordsskydd för medlemmar. Äldre nummer är tillgängliga för alla. Du använder ditt medlemsnummer (enbart siffror) och lösenordet som du brukar använda i Disbyt.

openRGD (Släkttrim)

Du kan använda openRGD om du loggar in på openRGD som gäst eller om du har användarkonto. Vill du registrera dig med eget användarkonto vilket ger möjlighet till bland annat lagring av inmatade uppgifter och vissa andra funktioner, kontaktar du openRGD administratör. Mer om det på openRGD:s sida.

DIS Forum

På DIS Forum behöver du inte logga in för att kunna läsa inlägg. För att kunna skriva inlägg på forumet krävs det att du först registrerar dig på forumet. När du gör det får du själv ange ett användarnamn och ett lösenord. Dessa har inget att göra med det användarnamn och lösenord som du använder i Disbyt utan är helt fristående.

När du sedan loggar in på forumet anger du ditt användarnamn i forumet och det tillhörande lösenordet högst upp på forumets förstasida. 

ForumHuvud_pilar.png

DIS webbshop

I DIS webbshop finns det möjlighet att själv registrera ett konto. Med det kan du följa och hantera din orderhistorik i webbshopen. Det underlättar också om du är återkommande kund i webbshopen. Kontot är dock helt fristående från övriga DIS konton med ett eget användarnamn och lösenord.
Det är inte nödvändigt med ett konto för att handla.

Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord som du använder till Disbyt, Dispos, Discount och medlem självserviceanvänd det formulär som du hittar här eller kontakta kansliet.  Kansliet svarar så fort de hinner, i regel inom en arbetsdag.

Om du har glömt lösenordet till DIS Forum, så hjälper det inte att kontakta kansliet. De vet inte vilket lösenord du har valt på forumet. Beställ i stället ett nytt lösenord på den här sidan. Ett nytt lösenord skickas automatiskt till din e-postadress som du registrerat på forumet. Om detta inte hjälper, kontakta DIS kansli.

Funktionär

Som funktionär i föreningen har du ytterligare några inloggningar att hålla reda på, så som Funktionärsportalen och Redmine i första hand. Du ska få separat information om dem från verksamhetsledaren, om du inte har fått det kontakta DIS kansli.

Relaterat innehåll