Olika inloggningar och lösenord

I olika sammanhang i DIS behöver du använda ditt medlemsnummer, ett användarnamn och ett lösenord. Vilka kan man undra?
inloggnngar

Som nybliven medlem får du i brevlådan ett välkomstpaket med ett medlemsbevis, ett nummer av Diskulogen och en del annat. På ditt medlemsbevis står ditt medlemsnummer, ditt användarnamn, och ditt lösenord.

medlemsbevis_tn.png

Klicka här för att se en större bild.

Ditt medlemsnumret består enbart av siffror, t ex 1234, 25564 eller så. 

Medlemsnumret står också på Diskulogens adressetikett.

medlemsnr-diskulogen_tn.png

Klicka här för att se en större bild.

Användarnamnet består av bokstäverna dis plus ditt medlemsnummer, t ex dis1234, dis25564.

Lösenordet är alltid tre bokstäver och tre siffror, precis som ett bilnummer...!

Inloggning på Disbyt

För att kunna använda Disbyt fullt ut måste du logga in på Disbyt-sidorna med ditt användarnamn och lösenord. Det går att söka i begränsad omfattning utan att logga in.

När du skickar in ett Disbyt-utdrag får du i retur från Disbyt-ombudet ett "bättre" användarnamn och lösenord som ger dig tillgång till ytterligare finesser i Disbyt. Det "bättre" användarnamnet börjar på m istället för dis, exempelvis m1234, m25564. Du kan använda både din ursprungliga kombination av användarnamn och lösenord, och ditt "bättre" användarnamn + lösenord, för att logga in på Dispos, men det är bara den "bättre" kombinationen som ger dig de extra finesserna. Det "bättre" användarnamnet och dess lösenord står i en av de textfiler du fick i retur från Disbytombudet när du skickade in utdrag till Disbyt.

Inloggning på Dispos och Discount

Dispos och Discount kräver inloggning på samma sätt som Disbyt. Du använder samma användarnamn och lösenord som på Disbyt.

Medlemslistan med flera ställen

Några andra ställen på webben, t ex medlemslistan, kräver också inloggning med samma användarnamn och lösenord som du använder i Disbyt.

DIS Forum

På DIS Forum behöver du inte logga in för att kunna läsa inlägg. För att kunna skriva inlägg på forumet krävs det att du först registrerar dig på forumet. När du gör det får du själv ange ett användarnamn och ett lösenord. Dessa har inget med det användarnamn/lösenord att göra som du använder i Disbyt utan är helt fristående.

När du sedan loggar in på forumet anger ditt användarnamn i forumet och det tillhörande lösenordet högst upp på forumets förstasida. 

forum-login_tn.png

Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord som du använder till Disbytanvänd det formulär som du hittar här eller kontakta kansliet.  Kansliet svarar så fort de hinner, i regel inom en arbetsdag.

Om du har glömt lösenordet till DIS Forum, så hjälper det inte att kontakta kansliet. De vet inte vilket lösenord du har valt på forumet. Beställ i stället ett nytt lösenord på den här sidan. Ett nytt lösenord skickas automatiskt till din epostadress som du registrerat på forumet. Om detta inte hjälper, kontakta webansvarig.

 

Relaterat innehåll