Släkten nu betalvariant även för Android

Med appen Släkten finns möjlighet att visa genealogiska data, ditt släktträd, från Disgen i din smarttelefon eller surfplatta, finns både för Android och iOS enheter. 

Du som vill ha appen Släkten måste fortsättningsvis köpa den i Apples App Store eller Google Play butiken.
Vy av appen Släkten i Android mobiltelefon.

Släkten är en populär mobilapplikation som nu har funnits på marknaden sedan Mars månad 2020. Då fanns den endast först för Android telefoner, men från januari 2021 finns den också för Apples iOS mobiltelefoner dock behöver man betala en liten summa för den. 
Ambitionen har varit att också få till en uppdaterad betalvariant för Android telefoner. 

Nu är också Android varianten som finns i Google Play butiken en betalapp som kostar 45 kr.

Om du i dag har en Androidversion av Släkten kan du fortsätta använda den utan problem eller att behöva betala någonting för tillfället.
Om du vill uppdatera appen måste du dock köpa den nya versionen. Det är engångskostnad, framtida uppdateringar kommer att ingå.

När du vill uppdatera din befintliga Släkten i din mobiltelefon rekommenderar vi att du först tar bort den befintliga appen innan du köper den nya. Det är möjligt att ha bägge två kvar, den äldre gratisvarianten och den nya betalvarianten, men det finns ingen anledning att ha kvar den äldre om du köper den nya.

Mellan version 1.2 som lades ut 20 oktober och den nya betalvarianten version 1.3 är det inga direkta synliga ändringar. Det är endast anpassning till bakomliggande krav från Google.
Om du har en ännu äldre version av Släkten så finns det vissa språkliga förändringar och en anpassning till eventuellt valt tema i mobiltelefonen.

Efter köp och installation hanterar du den nya på samma sätt som den gamla. Data från DIS server laddas ner på nytt i den nya appen.