Nyhetsbrev januari 2020 (1)

Nyhetsbrev januari 2020

Släktforskningens dag

Hej!

Släktforskningens Dag inträffar i år lördagen den 18 januari. I år är temat Officerare och soldater - deras liv och bostäder.

Det är Sveriges Släktforskarförbund som arrangerar Släktforskningens dag.

Föreningen Dis - Vi gör din släktforskning enklare.


Erbjudande: Uppgradera Disgen för 100 kr

Under hela helgen 18-19 januari 2020 kan du uppgradera till Disgen 2019 för endast 100 kr. Erbjudandet gäller medlemmar med Disgen 8, Disgen 2016 eller Disgen 2018.

Uppgradera Disgen!


Erbjudande: Tre kartor med rabatt

Föreningen Dis har under flera år digitaliserat historiska kartor och anpassat det stora flertalet för att användas i Disgen. Men det finns också flera andra kartor att välja mellan för den kartintresserade. På flera av kartorna kan du till exempel lokalisera var soldattorpen fanns. Läs vår summering av olika historiska kartor.

Under hela helgen 18-19 januari har vi följande erbjudande:

Köp tre kartor så får du 250 kr i rabatt.

Kart-shopping!


Det händer i din region

Några av DIS regionföreningar erbjuder också aktiviteter på Släktforskningens dag. Läs vad du kan göra på respektive förenings hemsida.

DIS MITT

DIS-Bergslagen

DIS-Filbyter

DIS-Väst

DIS Syd


Andra aktiviteter

Titta i Släktforskarförbundets kalender för att se andra aktiviteter på Släktforskningens Dag. Det finns många föreningar och någon nära dig har kanske en intressant aktivitet?

Kolla Kalendern!


Dis jubilerar 40 år vid vårens årsmöte

Nu är det snart dags för årsmöte igen. I år passar vi på att jubilera också, hela 40 år sedan föreningen startades. Helgen 7-8 mars på Valla Folkhögskola arrangeras förutom årsmöte, föredrag och utställning även jubileumsmiddag och DNA-workshop med Peter Sjölund. Vi har fortfarande platser kvar men anmälan måste ske senast 26 januari till jubileumsmiddag och DNA-workshop.

För att påverka föreningens framtid kan du delta i kommande årsmöte eller engagera dig i föreningsarbetet. Läs inbjudan till årsmöte och jubileumsfirande i Diskulogen eller på webben.

Inbjudan årsmöte och jubileum!


Frågor eller synpunkter?

Du kan alltid ställa frågor eller lämna synpunkter i DIS Forum eller genom att kontakta verksamhetsledare Christer Gustavsson (christer@dis.se) eller ordförande Daniel Berglund (ordf@dis.se).