Årsmöte 2020

DIS årsmöte hålls lördagen den 7 mars 2020 kl 13.00 på Valla Folkhögskola, Linköping.
Arrangemanget sker i samarbete med DIS-Filbyter. Med anledning av föreningens 40-års-jubileum blir det åtskilliga kringaktiviteter under helgen!
Valla Folkhögskola miljöbild

Välkomna till DIS 40:e årsmöte!

Kallelse med årsmötesagenda skickas ut i Diskulogen i december 2019.

Arrangemanget sker i samarbete med DIS-Filbyter. Med anledning av föreningens 40-års-jubileum blir det åtskilliga kringaktiviteter under helgen! Både före (från 09.30) och efter årsmötet.  Se mer information här!

Mer information kommer fortlöpande på denna sida.

När?

Lördagen den 7 mars 2020 kl 13:00

  • 13:00 Årsmötesföredrag om gamla sjukdomsnamn av Olof Cronberg, se nedan
  • 14:15 Kaffe och kaka
  • 14:45 Årsmötesförhandlingar
  • 16:15 ca Efter årsmötet: information om pågående och planerad DIS-utveckling

Var?

Valla folkhögskola i Linköping. Här är en länk till en karta.

Vägbeskrivning

Med bil (från E4:an)

Ta av vid Linköping V. Kör rakt fram till en stor rondell. Sväng höger vid den första avfarten, skylt ”Folkhögskola”. Alldeles strax kommer du till en liten rondell. Du ska ta den vänstra avfarten ur den rondellen. Kör den vägen cirka 700 meter, tills du kommer till Valla folkhögskola, som ligger i en gammal park med gott om stora träd.

Det finns två parkeringar. Den första hittar du till höger, innan du kör in på gårdsplanen. Den andra ligger utanför gästboendet Liljan. Observera att du behöver ett parkeringstillstånd. Det kan du hämta i vår reception. Vi ber dig att inte parkera på någon annan plats, om du inte måste. Det är få parkeringsplatser men på det närliggande universitetet finns flera alternativ.

Med buss eller taxi

Gå till Resecentrum. Tag buss 12 (mot Lambohov). Du ska gå av vid hållplats ”Universitetet” som är första hållplatsen efter Vallarondellen. Gå sedan genom en allé, förbi Universitetet och du har Valla folkhögskola på höger sida. Tidtabell hittar du på Östgötatrafikens hemsida. Du kan på egen bekostnad åka taxi vilket kanske är ett smidigare alternativ, kostar runt 150 kr. Taxibil AB 013-14 60 00 eller Taxikurir 013-10 10 00 är två alternativ.

Årsmötesföredrag

"Gyllenåder, saltfluss och moderpassion - Gamla tiders sjukdomsnamn. Hur kan vi tolka dåtidens sjukdomsnamn som står skrivna som dödsorsaker i kyrkoböckerna förr i tiden? "

Olof Cronberg (f 1964) är läkare och specialist i allmänmedicin, och arbetar som distriktsläkare på Vårdcentralen Växjöhälsan, Växjö. Sedan mer än 40 år tillbaka håller han på med släktforskning. Han är tidigare ordförande i föreningen för Datorhjälp i släktforskningen (DIS). Sedan 1990 har han i föreningen DIS regi, utvecklat släktdatabasen Disbyt, som sedan december 1998 finns på internet. Författare till boken ”Gamla tiders sjukdomsnamn” som kom ut för ett år sedan. Boken finns att köpa i Dis webbshop, klicka här.

Årsmöteshandlingar

* = Dokumentet är endast tillgängligt för medlemmar. Logga in med din Disbytinloggning.

Gällande handlingar för referens

Tillbaka till årsmöteslistan