Arbetsmaterial

Du kan hålla reda på olika typer av arbetsmaterial i Disgen
Arbetsmaterial

Arbetsmaterial är nytt och förtjänar några ord. Innehållet är digitalt arbetsmaterial som du av någon anledning vill koppla till en person. Det kan vara webb-länkar eller dokument som du lagrat på valfri plats som du vill använda i din fortsatta forskning. Det är primärt avsett för din egen användning och kan inte importeras, exporteras eller ingå i dina utskrifter av ansedlar och tavlor. Det förutsätter också att associerade program (Word, bildvisningsprogram mm) finns installerade för att kunna användas.

Du når funktionen i en egen panel i personöversikten. Om du inte ser panelen så går du upp till toppmenyn i personöversikten och väljer Visa > Alla. Ev måste du använda rullningslisten till höger för att se panelen.

Du lägger till en ny uppgift med hjälp av knappen ”Lägg till”.

Ange en passande benämning i fältet för namn. Klicka på Välj fil och orientera dig fram i Windows filhanterare för att välja den fil du vill använda. Ett alternativ är att du kopierar in en adress till en webbsida. Skriv en beskrivning i fältet med samma namn.

Du öppnar en befintlig referens genom att markera den högerklicka för att välja öppna eller genom att markera och trycka Ctrl + mellanslag.

Mer om detta läser du på här.


Disgen 2016

Du öppnar en befintlig referens genom att dubbelklicka på notisen. Genom att högerklicka når du flera andra funktioner.


 

arbetsmaterial_1100.JPG
Ett exempel med notis, det refererade innehållet och notisens registrerade innehåll.