Hur hittar jag i handledningen?

Det finns flera olika sätt att hitta rätt bland guiderna i handledningen.
Förstoringsglas över en CD-skiva

Var finns guiderna i handledningen?

Webbplatsen består i grunden av guider och artiklar som har taggar, också kallade etiketter eller flaggor, för att innehållet ska kunna grupperas och visas på rätt platser på webben.

Guider används främst för att beskriva hur våra verktyg bör användas. Tyngdpunkten kommer att ligga på de guider som tillsammans ger handledningen till Disgen. Men även guider för Disbyt och andra verktyg, egna och andras, kommer att finnas.

Artiklar finns som komplement och kommer att innehålla nyheter främst om teknik och släktforskning. Tips, nyheter och mycket annat nyttigt.

När en artikel eller guide visas i sin helhet så avslutas texten med en lista med relaterat innehåll, dvs andra artiklar/guider som innehåller samma etiketter som artikeln/guiden du läst.

Titta efter Disgens handledning under menyn Verktyg och Disgen

På sidan för handledningen finns guiderna grupperade under olika teman, dvs etiketterna, som t.ex. Orter och Sökning. När du klickar på Sökning visas alla guider med etiketten Sökning med den nyaste först. Guiderna kan ses som de olika kapitlen i handledningen och är märkta med GUIDE .

För äldre versioner från och med Disgen 2016 finns inte denna detaljerade indelning utan du hänvisas till hela samlingen av guider för versionen.

Sök i innehållsförteckningen under menyn Verktyg

På startsidan för Disgens handledning finns temat Innehållsförteckning, klicka på den och välj guiden innehållsförteckning. Här kan du använda webbläsarens sökfunktion för att söka bland orden i rubrikerna.

Sök på hela webbplatsen

Använd förstoringsglaset uppe i övre högra hörnet på webbplatsen sidor för fritextsökning i guider och artiklar. Du skriver ett eller flera ord som sökbegrepp och får en lista med innehåll som innehåller de sökta orden. Du får prova dig fram för att få ett lagom brett urval, inte för lite och inte för mycket.