Decemberkampanj - Disgen 2021 nyinstallation 590 kr

Du är en av många medlemmar i Föreningen DIS som sannolikt är medlem i föreningen för våra andra verktyg än Disgen, och alltså använder ett annat släktforskningsprogram. Vi vet att många är medlemmar för att ta del av vår fina databas Disbyt, få Diskulogen och/eller för att få gemenskap med andra släktforskare till exempel i någon av regionföreningarna. Det är vi väldigt glada för att du och andra är!

Men vi gör nu ändå en decemberkampanj för att ge de medlemmar som använder andra släktforskningsprogram möjlighet att köpa Disgen 2021 till ett lägre pris. Vi erbjuder dig att köpa Disgen 2021 för 590 kr, en rabatt på 160 kr, fram till och med söndag den 19 december 2021.
Disgen 2021

 

 

Du kanske redan har testat den senaste versionen av Disgen och valt bort det, men för dig som inte känner till programmet och/eller lever på gammal kunskap om äldre versioner av programmet - varför inte ladda ner Disgen 2021 och testa det gratis med alla funktionaliteter en månad? Då gäller i och för sig inte rabatten, om du inte köper innan 19 december, men du får en egen uppfattning om programmet jämfört med det du använder idag. 

Eftersom du är medlem i föreningen så hjälper gärna våra faddrar dig med gratis support att kopiera över från ditt nuvarande program till Disgen 2021. Erfarenheten säger att de som använder Ancestry och/eller MyHeritage kan behöva lite hjälp att hitta gedcom-funktionen för att kopiera över från webbprogrammen.

Är du inte medlem?

 

Disgen 2021 -

är programmet som kan växa utifrån ditt intresse och dina behov i din släktforskning. Det utvecklas kontinuerligt av föreningen för att användas på Windows på en PC (fungerar även i nya Windows 11). Med extraprogram går Disgen 2021 att köra på Mac också (kontakta gärna fadder Anders Lindman Hjalmarsson om du är intresserad av hur man kan lösa det).

Med Disgen 2021 får du överblick över din forskning, det finns alla enkla funktioner och det finns avancerade funktioner för den som vill det - du väljer själv hur mycket du vill använda i programmet. 

Det finns liksom i alla andra program förstås en grundläggande nivå där du registrerar dina släktingar, när och var de föddes, levde och dog, vem de var gifta med och vilka barn de hade. Disgen 2021 stödjer flera olika sorters relationer, både fosterbarn, adoption och samkönade relationer. Du kan enkelt lägga in bilder. Det kan vara porträtt, gruppbilder, hus, orter, skolbetyg, diplom och mycket mera. Du länkar till källorna och kan om du vill få upp dem snabbt och direkt för varje person.

Du kan förstås ha hela släkten i samma släktträd, du kan alltid välja vem du vill utgå från i en presentation eller utskrift. Du kan gruppera personer med etiketter (det vi kallar flaggor) utifrån vad du vill, en viss sida av släkten, för hembygdsforskning, DNA-forskningen, emigranterna eller häxorna du forskar på. I Disgen finns också många sätt för dig att kontrollera kvaliteten på din inmatade data, det finns speciella sökningar och analyser inbyggda.

Presentationsmöjligheterna är stora från programmet. Du har många utskriftsmöjligheter samt att det går att göra en presentation som du kan ladda upp på webben eller spara på en USB-sticka för andra att ta del av. Programmet innehåller flera användbara översikter, inte minst den geografiska översikten som det finns möjlighet till med hjälp av de historiska kartorna. Disgen 2021 ger dig därmed ett bra stöd i din släktforskning.

Vi har också en rad filmer om hur man använder Disgen i vår YouTube-kanal, här finns både filmer om hur du använder Disgen 2021 som nybörjare liksom för dig som arbetar med kartor, DNA-släktforskning eller bilder.

Om du har funderingar och frågor kring hur det fungerar med att byta program t.ex. “klarar jag det själv, kommer jag förlora delar av min forskning, mm.” kan du kostnadsfritt diskutera med någon fadder. De har bra koll på Disgen 2021 fungerar, de har fått de flesta frågor. De kan också beskriva fördelarna med programmet.

Ring gärna och fråga någon till råds. Du finner dem i Fadderlistan

Som sagt - Vi erbjuder dig att köpa Disgen 2021 för 590 kr, en rabatt på 160 kr, fram till och med söndag den 19 december 2021.