Försommarrea DISGEN 2023

Använder du ett annat släktforskningsprogram än Disgen?
Vi vet att många är medlemmar för att ta del av vår fina databas Disbyt, få Diskulogen och/eller för att få gemenskap med andra släktforskare till exempel i någon av regionföreningarna. Det är vi väldigt glada för att du och andra är! Men vi vill ge dig chansen att testa Disgen 2023, senaste versionen av programmet extra förmånligt.
Vi erbjuder dig att köpa Disgen 2023 för 550 kr, en rabatt på 200 kr, fram till och med söndag den 4 juni 2023.

Du kanske redan har testat den senaste versionen av Disgen i vår och valt bort det, men för dig som inte känner till programmet och/eller lever på gammal kunskap om äldre versioner av programmet - varför inte ladda ner Disgen 2023 och testa det gratis med alla funktionaliteter en månad? Du kanske missar rabattpriset om du provar längre än till 4 juni, men du får en egen uppfattning om Disgenprogrammet för att jämföra med det du använder idag. 

Är du inte medlem?

 

Disgen 2023

Disgen 2023 är programmet som kan växa utifrån ditt intresse och dina behov i din släktforskning. 

Med Disgen 2023 får du överblick över din forskning, det finns enkla funktioner och det finns specialiserade funktioner för den som vill det - du väljer själv hur mycket du vill använda i programmet. 

Är du intresserad av DNA i din släktforskning eller av kartor? Det fungerar fint i Disgen 2023.
Disgen utvecklas kontinuerligt av föreningen för att användas på Windows på en PC (fungerar även i nya Windows 11). Med extra program går Disgen 2023 att köra på Mac också.

Registrera underhåll och presentera

Det finns liksom i alla andra släktforskningsprogram förstås en grundläggande nivå där du registrerar dina släktingar, när och var de föddes, levde och dog, vem de var gifta med och vilka barn de hade. Disgen 2023 stödjer flera olika sorters relationer, både fosterbarn, adoption och samkönade relationer. Du kan enkelt lägga in bilder. Det kan vara porträtt, gruppbilder, hus, skolbetyg och mycket mer. 

Du kan förstås ha hela släkten i samma släktträd, men du kan alltid välja vem du vill utgå ifrån i en presentation eller utskrift. Du kan gruppera personer med flaggor (etiketter) utifrån vad du vill, till exempel en viss sida av släkten, för hembygdsforskning, DNA-forskningen, emigranterna eller häxorna du forskar på. 

Presentationsmöjligheterna är stora från programmet. Du har många utskriftsmöjligheter samt att det går att göra en presentation som du kan ladda upp på webben eller spara på en USB-sticka för andra att ta del av. Programmet innehåller flera användbara översikter, inte minst den geografiska översikten som det finns möjlighet till med hjälp av de historiska kartorna. Disgen 2023 ger dig därmed ett bra stöd i din släktforskning.
I programmet finns också många sätt för dig att kontrollera kvaliteten på dina inmatade data, det finns speciella sökningar och analyser inbyggda.

DNA-funktioner

Disgen 2023 innehåller flera funktioner som är till stöd i DNA-forskning. Det finns både möjlighet att märka upp eller gruppera dina DNA-träffar och att ta fram olika rapporter.
Det går att bygga stamtavlor med personer som har samma Y-DNA respektive mtDNA. Med en komprimerad antavla finns möjlighet att skriva ut bara de personer som är intressanta när du letar efter hur du och en DNA-träff med X-match är släkt. Eller så använder du släktskapstavlan eller släktskapsträdet för att visa hur du är släkt med någon du hittat i DNA-forskningen.

Funktionen Ahnentafel är en speciell utskriftsform för en antavla som är populär vid DNA-forskning,den kan även illustrera dina eventuella anförluster. Den nya N-männinglistan är spännande att använda i vissa situationer, hur många femmänningar har du från en viss ana?

Strukturerade källor

Du kan notera källorna på ett strukturerat sätt och bara lägga till en ny sidhänvisning i källan när du hittar mer uppgifter i samma källa. Du kan nu med Disgen 2023 även låta programmet bygga källträdet åt dig om du vill det. Du kan enkelt och automatiskt skapa en källhänvisning i källträdet genom att klistra in en kopierad källhänvisning från ArkivDigital eller Riksarkivet i notisens fält för ”Källa”. Du kan sedan skapa källan i Disgens källträd. 

Support

Eftersom du är medlem i föreningen så hjälper gärna våra faddrar dig med gratis support att kopiera över från ditt nuvarande program till Disgen 2023. Erfarenheten säger att det kan uppstå problem vid byte framföra allt från Ancestry och/eller MyHeritage. Det kan behövas lite hjälp med  gedcom-funktionen för att kopiera över från Ancestry och/eller MyHeritage. 
Om du har funderingar och frågor kring hur det fungerar med att byta program t.ex. “klarar jag det själv, kommer jag förlora delar av min forskning, med flera funderingar” kan du kostnadsfritt diskutera med någon fadder. De har bra koll på hur Disgen 2023 fungerar, de har fått de flesta frågor. De kan också beskriva fördelarna med programmet.

Ring gärna och fråga någon fadder till råds. Du hittar dem i Fadderlistan

Erbjudande

Som sagt - Vi erbjuder dig att köpa Disgen 2023 för 550 kr, en rabatt på 200 kr, fram till och med söndag den 4 juni 2023.