Registrera en relation utan partner

Läs hur du registrerar en relation utan partner.
Handledning Disgen - relation symboliserad av två ringar.

Registrera en relation

Familjeöversikt

Gör den person, som ska få en relation, till centrumperson.

reg-relation-ensam-1000.png

I familjeöversikten för önskad centrumperson syns de fyra avlånga fälten RelationPartner, Son och Dotter. De är aktiva och valbara. Tryck på Relation och du får upp en dialog där du kan välja att registrera en relationsnotis direkt.

reg-relation-ensam-1010.png

I övre delen ser du vilka relationsnotiser du kan välja bland. Du kan också låta bli att lägga till någon relationsnotis och väljer då Ingen notis.

I det här fallet vet du att personen var gift men du vet inte med vem så det förvalda alternativet Gift blir bra. Har du hittat uppgiften i dödboken så kanske du också har ett datum. Fyll i det här och ange också källan. Tryck OK.

reg-relation-ensam-1020.png

Centrumpersonen har fått en relation sammankopplad med en ruta/ett fält för partner. (Ej registrerad, okänd partner). Se guiden Skapa en relation och lägg till en partner Som berättar om flera olika sätt att lägga till en partner.

Öppna Relationsöversikten, genom att dubbelklicka på relationsrutan eller markera den och tryck mellanslag, och se hur det blev.

reg-relation-ensam-1030.png

Stäng relationsöversikten med x uppe till höger eller genom att trycka på Esc-knappen uppe till vänster.på tangentbordet.

Klart! 


Kommentar:

För att registrera barn till en vald Centrumperson krävs att en relation till en partner är skapad. Uppgifterna om partner kan sedan kompletteras genom att välja det tomma fältet för partner intill relationen och registrera Lägg till ny person.

Välj mellan flera sätt att starta funktionen Relation:

  1. Klicka höger musknapp på Centrumpersonen och välj Relationi övrigt som ovan.
  2. Se till att Centrumpersonen är aktiv. Tryck ned tangenten Gi övrigt som ovan.
  3. Se till att Centrumpersonen är aktiv. Välj från menyraden ovan - Skapa Relationi övrigt som ovan.