Medlemsinfo mars 2017

Nyhetsbrev mars 2017

Hej!

Detta är ett allmänt medlemsmejl från Föreningen DIS till alla medlemmar i Sverige som har meddelat oss sin e-postadress. 
Du kan också läsa det på vår webb!
(Har du rätt medlemsuppgifter? Om inte, se sist i detta mejl hur du ändrar.)


Innehåll

  • Dags för Disbyt-bidrag 
  • Ladda ner och prova Disgen 
  • Släktforskarnas årsbok 2017
  • Förbundets Årsboks-Sök
  • Släktforskningens dag på lördag 18 mars
  • Handböcker och kartor i Dis webbshop
     

Dags för Disbyt-bidrag

Om du vill finna nya uppslag för att komma vidare i din släktforskningen så ska du skicka in ett bidrag till Disbyt. Du skickar in det som ett GEDCOM-utdrag från ditt program om du inte använder Disgen. Du behöver inte oroa dig för att ta bort personer som fortfarande är i livet, eftersom de inte publiceras i Disbyt-databasen.

Läs mer på Disbyt-sidorna på vår webb.

Ladda ner och prova Disgen

Vi kan skriva långa texter om Disgen 2016 men eftersom vi forskar på olika sätt och har olika behov av programstöd så det är bäst att bilda sig en egen uppfattning. Nu finns uppdatering 5 som du enkelt kan prova Disgens fulla funktionalitet under 30 dagar. Ladda ner från Disgen-sidorna på vår webb.
Gillar du vad du ser, så berätta för dina vänner, om du inte gillar så berätta gärna för oss.

Priset är endast 300:- för en uppdatering från Disgen 8 som inkluderar program (nedladdning från DIS webb) med handledning (läses på DIS webb) med gratis uppdateringar till Disgen 2016 tills nästa betalversion kommer. En förutsättning är som tidigare att du har ett obrutet medlemskap. Det är ändå förmånligare om du köpt efter 1 april 2015.

Släktforskarnas årsbok 2017

Nu kan du förköpa Släktforskarnas årsbok 2017 till ett förmånligt pris om du passar på före 30 april. Läs mer om innehållet och hur du beställer här.

Personregister till årsböckerna

Det finns ett personregister till årsboken, så här långt är det uppdaterat från starten tom årsboken 2005. Det finns på Rötter som en databas i Faktabanken.
Testa om du hittar något intressant.

Släktforskningens dag 18 mars

Ta chansen och träffa andra intresserade och få hjälp av erfarna släktforskare. Att mötas och diskutera är en ovärderlig källa till kunskap. Titta om du hittar något intressant på släktforskningens dag i din närhet.

Du kan läsa om vad som händer i DIS-familjen här.

Du kan läsa vad som händer i Sverige i stort.

Dis webbshop

Den här gången vill vi lyfta fram några av förbundets handböcker så att du inte missar att de finns.
Kartor är underskattade i släktforskningen. Tänk så värdefulla de är när du söker efter torp och gårdar.

Läs mer på vår webb och i vår webbshop.


Detta är allt vi valt att ta med denna gång. Du kan alltid ställa frågor eller lämna synpunkter i DIS Forum eller genom att kontakta verksamhetsledare Christer Gustavsson eller ordförande Daniel Berglund.

Om du ändrar adress eller e-postadress är vi tacksamma om du meddelar dina nya uppgifter via formuläret här: