Nyhetsbrev augusti 2018 - Disgen

Nyhetsbrev augusti 2018 - Disgen
Nyhetsbrev augusti 2018 - Disgen

Vi gör din släktforskning enklare.

Hej!

Sommaren har varit otroligt fin och vi hoppas att ni kunnat fylla den med många nya och gamla släktminnen. Av Disgen-försäljningen att döma har aktiviteten varit hög på släktforskningsfronten, sommarvärmen till trots. Fortsätt med det och passa på att besöka oss i Växjö under Släktforskardagarna. Ta med dig dina vänner och bekanta så att de också får chans att träffa oss på Sveriges största släktforskarmässa.


Kom till oss på Släktforskardagarna!

Kom och prata med oss om föreningen och våra verktyg under Släktforskardagarna i Växjö 1-2 september. Vi finns i monter 243 som är i den hall som ligger till höger från entrén. I samma hall hittar du också t.ex Lantmäteriet, FamilyTreeDNA och de tyska släktforskarföreningarna. Vi har miniföredrag i montern båda dagarna om hembygdsforskning med kartor och om våra verktyg Disbyt, Dispos och Disgen.

Läs mer!

Uppdatera till Disgen 2018

En gratis uppdatering till Disgen 2018 kom ut under sommaren. Vi håller dessutom på att förbereda en mindre uppdatering som sker automatiskt när du bekräftat en förvarning. Ta tillfället att uppdatera till Disgen 2018 om du inte redan gjort det. Är du på plats under Släktforskardagarna i Växjö finns ett förmånligt erbjudande för medlemmar som fortfarande använder Disgen 8.

Uppdatera till Disgen 2018!

Disbyt för "hela" Norden

En stor fördel med att lämna bidrag till Disbyt är att du får möjlighet att söka i motsvarigheten för Norge (DIStreff), Danmark (DIStraef) och Finland.

Tänk på att du kan exportera en GEDCOM-fil från de allra flesta program oavsett om du använder webbtjänster eller PC- och MAC-program. Mejla GEDCOM-filen till ett Disbyt-ombud.

Disbyt i Norden

Disbyt öppet under Släktforskardagarna

Under Släktforskardagarna (1-2 september) är Disbyt öppet för alla medlemmar. Du kan klättra runt i släktträden och använda de funktioner som alla får som skickar in bidrag till databasen. Skicka gärna in ett bidrag du också, så får du full nytta av Disbyt!


Ett par knapptryck från alla svenskar 1975

För ett par år sedan presenterade ArkivDigital två stora personregister som omfattar hela Sveriges befolkning åren 1950 och 1960. Nu fortsätter ArkivDigital framåt i tiden och lanserar ett register över Sveriges befolkning 1975.

Läs mer!

Nyheter i webbshoppen

Under september kommer det att dyka upp flera nyheter i vår webbshop. Gå in någon gång i veckan och titta! I vår shop hittar du redan nu databaserna med Sveriges Befolkning 1880, 1910, 1970, 1980 och 1990.

Nyheter!

Är du kungaättling?

Hur många är det inte som hört släkt-skrönor om att man minsann har vallonska eller adliga anor. Eller kanske till och med är av kunglig börd? Läs mer om Gustav Vasas ättlingar här.

Kungaättlingar

Kartor uppdaterade

De fria topografiska kartorna Sverigekartan och Röda kartan har blivit uppdaterade för att stämma överens med motsvarande innehåll på USB:n "Topografiska kartor för Disgen".

Gratis kartor uppdaterade!

Personregister till värnpliktskort

ArkivDigital har sedan en längre tid tillbaka digitaliserat värnpliktskort (även kallade stamkort) för svenska män som mönstrat åren 1902–1941. Detta innebär att korten som ArkivDigital skannat och indexerat omfattar män födda åren 1881–1921.

Läs mer!

Frågor eller synpunkter?

Du kan alltid ställa frågor eller lämna synpunkter i DIS Forum eller genom att kontakta verksamhetsledare Christer Gustavsson (christer@dis.se) eller ordförande Daniel Berglund (ordf@dis.se).