Nyhetsbrev maj 2018 - Disgen

Nyhetsbrev maj 2018

Vi gör din släktforskning enklare.

Hej!

Nu gläds vi åt sommaren här i södra delen av landet, 29 grader varmt i helgen. Varför inte utnyttja det sköna vädret till att gå i förfädernas fotspår med hjälp av vårt karterbjudande?


Registrera, analysera och publicera

Disgen 2018 har funnits i en dryg månad och intresset är stort. Passa på att före semesterledigheten bekanta dig med olika nyheter som släktöversikt med nio generationer, en X-match-tavla för de DNA-intresserade, flera personnamn och förenklad karthantering för de kartintresserade.

Mer om Disgen 2018!

Det Gamla Göteborg

Forskningstips om Göteborg fortsätter att trilla in. Denna gång en sajt om stadens historia, släkter, personer, företag, byggnader och mycket annat.

Det Gamla Göteborg

Dags för sommar-safari?

Har du börjat fundera över sommarens utflykter till dina förfäders bygder? Då kan vi hjälpa dig med Sveriges Häradsekonomiska karta i digitaliserad form som hjälper dig att hitta rätt i naturen. Ett begränsat antal finns till priset 150 kronor (ordinarie pris 250 kronor).

Till Dis webbshop!

En bild säger mer än 1000 ord

Har du tänkt på hur mycket värde en kartbild kan tillföra din artikel eller bok? Se här hur t ex en enkel användning av kartor lyfter din artikel eller släkttavla.

Läs mer...

Mängder av bilddatabaser ...

Här är några tips om bilddatabaser på nätet och tips om hur du hittar flera inom ditt intresseområde. Hör av dig med fler tips så kompletterar vi artikeln efter hand.

Bilddatabaser!

Över 7000 medlemmar kan inte ha fel!

Lämna ett Disbyt-bidrag och få hjälp! Ta chansen att enkelt dela med dig av din släktforskning och hitta nya släktforskarvänner. Disbyt är databasen som ger dig möjlighet att söka efter dina förfäder. Du får också möjlighet att knyta kontakt och byta uppgifter med andra släktforskare som forskar på samma personer som du! Det är kanske en person på din DNA-träfflista?

Det fungerar lika bra att skicka in material från alla släktforskarprogram, du skickar helt enkelt in en gedcom-fil - se anvisningarna på webben.

Disbyt!

Dina personuppgifter - GDPR

Du har senaste tiden förmodligen fått mängder av e-post och brev om den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Dis informerade redan i december 2017 om hur vi behandlar dina personuppgifter (på baksidan av avin med medlemsavgiften). Här kan du läsa det igen, om eller när du vill.

Personuppgifter

Erbjudande "Släkthistoriskt Forum"

Släktforskarförbundet har till och med den 8 juni ett erbjudande för helårsprenumeration av tidningen Släkthistoriskt Forum för endast 149 kronor! (ordinarie pris 250 kronor).

Prenumerera!

Frågor eller synpunkter?

Du kan alltid ställa frågor eller lämna synpunkter i DIS Forum eller genom att kontakta verksamhetsledare Christer Gustavsson (christer@dis.se) eller ordförande Daniel Berglund (ordf@dis.se).