Disgen 2021

Släktforskningsprogrammet som växer med ditt intresse inom området.
Innehåller flexibla lösningar för dig med olika erfarenheter och ambition.
Förnyat användargränssnitt som du känner igen dig i.
Innehåller DNA-stöd för din forskning.
Disgen 2021 standardmodell 4

Du vet väl om att du kan ladda ner Disgen gratis och prova ett komplett program i 30 dagar. När du väljer att köpa Disgen så kan du sköta både betalning och licenshantering direkt från Disgens hjälpmeny. Läs mer på sidan att köpa Disgen om priset och licenshanteringen för Disgen 2021.

 

 

Läs mer om nyheter och funktioner i Disgen 2021

Kärnan i Disgen är familjeöversikten som tillsammans med personöversikten är utgångspunkten för ditt forskningsarbete. Eller om du nu väljer att utgå från släktöversikten. Orts- och källträden är inga nyheter men förtjänar att lyftas fram. ​

Släktöversikten är ett dynamiskt timglas som visar en centrumperson och upp till sju generationer bakåt och sju generationer framåt. Du kan nu växla mellan horisontell eller vertikal visning. Med stor skärm och låg upplösning så får du en god överblick. Du bestämmer själv hur många generationer du vill se. Den är tätt integrerad med familjeöversikten så när du vandrar runt i den och markerar en person så blir den personen aktiv också som centrumperson i familjeöversikten och vice versa.

Disgen2021_Släktöversikt.png

När du registrerar en ny person finns en enkel och överskådlig dubblettkontroll för att minska risken att du råkar få dubbletter. Parallellt med att du registrerar förnamn och efternamn presenteras en lista med personer med samma namn som redan finns i din databas. Om du upptäcker att du redan har registrerat personen så är det bara att välja den och gå vidare. 

RegistreraNyPerson_Disgen2021.png

Välj person innehåller två (plock)listor med personer, favoriter och kom-ihåg (kallades tidigare senaste). Andra vill söka på id-nr och till sist finns de som vill snabbsöka på delar av för- och efternamn. Nyheten är att vi nu samlat alla dessa i ett fönster som du kan ha i en standardmodell, flytande vid sidan av Disgen eller ovanpå de andra fönstren.

VäljPerson_Disgen2021.png

När du går vidare och kompletterar din forskning är forskningsstödet viktigt. Med hjälp av de detaljerade sökmöjligheterna är det enkelt att finna rätt personer i ett stort material. De analyser som finns hjälper dig att hitta de personer eller relationer som kan kräva lite mer forskningsinsatser, du kanske har ofullständiga uppgifter som behöver kompletteras. Resultatet presenteras i en söklista för att det ska vara enkelt för dig att gå vidare. 

I Att-göra-listan kan du anteckna kom ihåg för ditt fortsatta arbete.

Att-göra-lista_Disgen2021.png

 

När du importerat en GEDCOM-fil från ditt tidigare program finns en smidig funktion för att göra alla dina orter till Disgen-orter i det strukturerade ortsträdet. Du behöver inte göra allt på en gång utan kan ta lite i taget.

Det går nu också att ange både adoptivföräldrar och biologiska föräldrar eller samkönade relationer. ​

För att inte tala om möjligheterna att visualisera dina släktingars flyttningar med hjälp av historiska kartor och Google Earth. Passa på att utforska möjligheterna med kartan i Disgen 2021. Läs mer om olika typer av historiska kartor. De och flera andra kartor och handböcker finns att köpa i vår webbshop.

Du kan också läsa mer i olika artiklar på vår hemsida och i handledningen för Disgen 2021 som har fått sig en ordentlig översyn.

 


Föreningen DIS är en ideell förening som är rikstäckande och som därför är till för släktforskare över hela landet. Vi har vid ingången till 2021 cirka 20 500 medlemmar - huvudsakligen i Sverige men även några hundra medlemmar utomlands. Här finns också information om aktuell medlemsavgift

Som medlem i Föreningen DIS

  • har du åtta regionföreningar att välja på där du kan få utbildning, gemenskap och delta i föreningens verksamhet
  • kan du söka bland över 30 miljoner personposter i stora släktdatabasen Disbyt
  • kan du köpa föreningens egenutvecklade program Disgen 2021 för att registrera din släkt. Du har det i din egen dator och har därmed full kontroll över din släktforskning
  • får du tidningen Diskulogen - Sveriges största tidning för släktforskare - i din brevlåda fyra gånger om året
  • kan du få support i Disgen, från föreningens faddrar om det kör ihop sig.

Läs mer om dina medlemsförmåner!

Lycka till i din släktforskning med Disgen och Disbyt!