Välj person – nyhet i Disgen 2021

Välj person är ett nytt eget fönster som kan användas flytande på din skärm eller dockat i en standardmodell. Nyheten består av att flera funktioner har slagits ihop och fått nya möjligheter.
En smidig väg att hitta personer.
Standardmodell STD3
Standardmodell STD3
valj-person-nytt-1100.PNG
Fönstret Välj person

Funktioner innehåller fyra varianter att välja person. Kom ihåg, Favoriter, Sökning på person-id eller Snabbsökning på namn.

Snabbsök har lyfts fram tillsammans med sökning på person-id samt listorna med favoriter och kom ihåg (tidigare senaste). Från resultatlistan kan du sedan öppna en familjeöversikt eller personöversikt i någon av de existerande fönstergrupperna eller i en ny. Resultatlistan är smal så endast tilltalsnamnet (eller det första förnamnet), efternamn, levnadsår och person-id visas. Genom att markera en person i listan så presenteras i nederkanten hela namnet samt datum med orter för födelse och död. Med piltangenterna kan du ”bläddra” i listan med personer.

Helt enkelt en smidig och användbar lösning för att snabbt hitta rätt person att arbeta vidare med. Du når funktionen från alla fönster.

Snabbsökningen görs genom att skriva ett eller flera sammanhängande tecken i förnamns- och/eller efternamnsfältet. Direkt börjar listan fyllas med personer som innehåller dessa tecken. Personerna kan sorteras på förnamn, efternamn eller födelseår. 

Favoriter består av personer som du själv väljer. Listan kan redigeras och sorteras efter egna önskemål. Kom-ihåg fylls på med personer du själv väljer, personer som kopplas loss samt aktiv centrumperson när Disgen avslutas. Det är en rullande lista som består av max 50 personer.

Läs mer om funktionen i handledningen.
 

Relaterat innehåll