Välkommen till Kartdagar 28-30 mars 2017 i Örebro

Årets organiation 2012
Det har nu gått åtta år sedan DIS för första gången deltog på Kartdagarna, fackmässan för alla med intresse för kartor i alla dess former.
 
Första gången, 2009, fick DIS förmånen att dela plats i Lantmäteriets monter om den då pågående digitaliseringen av de historiska kartorna. Även 2010 deltog vi dessutom med ett föredrag om Disgens kartfunktion och hur vi använder underlagskartor. Vid Kartdagarna 2012 fick DIS Kartografiska Sällskapets utmärkelse Årets Organisation för vårt arbete med kartor i släktforskningen. Vi har sedan löpande deltagit vid Kartdagarna, bl.a. med föredrag 2014 och 2015 om arbetet med historiska kartor. 
 
I år har vi fått förmånen att dela monter med arrangören Kartografiska Sällskapet och branschorganisationen ULI Geoforum. Karl-Ingvar Ångström och Björn Johansson kommer också hålla ett föredrag om DIS fortsatta kartarbete.
 
Kartdagarna är en kombination av fackmässa och konferens. Entrén till mässan är fri medan konferensen betingar en konferensavgift.  
Läs mer om Kartdagarna 2017.  Du kommer att hitta DIS i monter 45 och föreläsningen ingår i block  3F onsdagen 29 mars kl 11.00.
 

Relaterat innehåll