Ny styrelse i Dis

Dis trettiosjätte årsmöte hölls på Hotell Höga Kusten i Kramfors den 12 mars 2016 med sedvanliga årsmötesförhandlingar och föredrag.
Höga kusten
Det var en heldagsaktivitet för den intresserade eftersom Dis-Mitt inledde dagen med att erbjuda sina medlemmar föreläsningar och workshops om DNA i släktforskningen med Peter Sjölund och Christina Sagersten. Björn Johansson från Dis kartgrupp höll även en föreläsning om kartnyheter.

Föredrag

Årsmötet inleddes med att Björn Johansson berättade att det snart kommer att gå att köpa och ladda hem valda kartor direkt i Disgen. Lantmäteriet fanns på plats och tryckte på laddningsknappen för att inviga Dis nya kartserver som gör detta möjligt. Under det nya menyvalet, Visa Disgen-kartor från Dis, kommer en lista över kartor som är relevanta för den observerade ytan att visas. Sedan är det bara att markera önskad karta och trycka på laddningsknappen för att köpa och ta hem en ny karta. Peter Nylén från Lantmäteriet höll årsmötesföredraget om Lantmäteriet idag och i framtiden.

Nya styrelsen

Ordförande Daniel Berglund och vice ordförande Eva Dahlberg omvaldes. Även styrelsemedlemmarna Gunilla Kärrdal och Bo Kleve omvaldes. Nyval skedde av Christina Claeson, Göteborg, Mats O Jansson, Järfälla, och Tommy Nilsson, Eksjö.
Marianne Strömberg avtackades efter fem år i Dis styrelse. Även Staffan Knös lämnar styrelsen efter fyra år. Elisabet Leek, Josefine Nilson, Claes Embäck och Karl-Ingvar Ångström valdes förra året och sitter kvar ett år till.
Rainor Melander avslutade årsmötesförhandlingarna och framförde ett tack för val av plats.
 

Relaterat innehåll