Vi söker utmanare

Söker du utmaningar? Känner du dig ansvarsfull och nyfiken? Vi jobbar med en ny Disgen-version med arbetsnamnet Disgen Älvestad och söker personer till vår nya testgrupp. (Författare Gunilla Jacobson)
Vi söker testare av Disgen
Foto: Jennika Smedberg

Varför behövs du?

Under hela utvecklingstiden behövs det personer som kan testa och ha synpunkter på ny och ändrad funktionalitet: är funktionen begriplig, fungerar den, kan man göra fel utan att programmet kraschar? Testarna rapporterar sina iakttagelser, utvecklarna rättar och så är det upp till testarna att kontrollera att det blev rätt. Från början kan det som skickas ut var ganska ofärdigt, sedan förfinas och rättas det och till slut leder det fram till en ny version av Disgen. Och vi vill ju att användarna som då köper programmet ska hitta så lite fel som möjligt i den färdiga produkten så därför behövs testarna.

Vem är du?

 • Du tycker det är kul att prova på nya spännande funktioner men drar dig heller inte för att om och om igen testa något som du kanske inte tycker är jättekul.
 • Du tar tillfället i akt att lära dig mer om Disgen och passar på att lära dig mer om programmet genom testandet.
 • Du är nyfiken på vad som händer om du gör på olika sätt och provar olika varianter. Ibland är det inte så uppenbart vad det var som hände när det blev fel så det är bra om du tycker det är kul och utmanande att försöka klura ut hur du gjorde och inte gjorde när du fick problem.
 • Du är inte rädd för att göra fel, tvärtom du gör medvetna fel för att se vad som händer: ingenting, krasch, felmeddelande. Det måste ju vara tillåtet att göra fel!
 • Du klarar av att prova på nyheter utan att handledningen är klar, du provar helt enkelt och ser vad som händer.
 • Du kan vara vilken typ av Disgenanvändare som helst: nybörjare, van användare, intresserad av teknik eller inte och du kan ha vilken datormiljö som helst. Tänk inte att du kan för lite för att kunna testa; kanske är många av våra användare inte så datorvana och har inte vågat prova så mycket i programmet, då är det bara bra om du representerar den gruppen.
 • Du har inställningen att det inte är dåligt att hitta fel utan det är BRA för om du gör det så kan det rättas till så att inte den vanlige användaren hittar felet.

Vad ställer du upp på?

Du är villig att lägga tid på att testa under flera perioder med start under oktober och framåt våren då vi planerar släppa nästa version av Disgen.
 
 • Du följer våra instruktioner om vad som primärt ska testas i varje testomgång.
 • Du rapporterar i vårt system för felhantering och när felen blivit rättade kollar du att det fungerar.
 • Du skickar tillbaka resultat från testningsomgångarna så att vi vet vad som testats och hur mycket.
 • Du hör av dig om du får förhinder under någon testomgång så vi kan fördela om resurserna.
 
Om du tycker det verkar intressant svara och berätta lite om dig själv till exempel vad du har för datormiljö, hur länge har du använt Disgen, om du hållit på med programvaruutveckling och/eller testning tidigare?
 

Relaterat innehåll