Ladda ner Disgen 2016

Nu finns Disgen 2016 allmänt tillgänglig för nedladdning. Passa på att prova gratis under 30 dagar.
Testa och utvärdera Disgen

Disgen 2016 har funnits tillgängligt att köpa för våra trogna Disgen-användare sedan i december. Nu släpper vi på bromsen och gör programmet tillgängligt för alla att prova gratis under 30 dagar innan ni köper det.

Gå till Disgen-sidan under Verktyg i menyn och läs mer om vilka förändringar och nyheter du möts av. Där kan du också hämta programmet. Handledningen finns också att läsa under Verktyg i menyn.

DIS SYD hade en intressant notis i julnumret av DISkutabelt som visar på datorutvecklingen från 1980-talet när vi började med Disgen. Jag tror tom att 3½"-disketterna som introducerades 1984 bara rymde 360 kilobyte.

Disgen-slapp.JPG
Källa: DISkutabelt nr 2015-4

Nu laddar vi om för Disgen 2017

På utvecklingssidan tar vi nu ny sats och riktar in oss på Disgen 2017 samtidigt som våra medlemmar tittar på vad Disgen 2016 innebär. Egentligen lämnar vi inte Disgen 2016 helt utan vi kommer förhoppningsvis att hinna med lite kompletteringar av det som vi inte mäktade med och därför lade åt sidan. Ett och annat fel kommer vi också att tvingas rätta. Men eftersom vi gör automatiska uppdateringar så behöver du inte vara orolig för att missa något viktigt.
 
Vill du vara med och påverka vad du tycker är viktigt inför kommande versioner så deltar du i diskussionerna på DIS Forum.

Disgen 2016

Allt är självklart inte som tidigare, då hade det varit onödigt att lägga energi på utvecklingsarbete. Disgen har så många funktioner att det är få forskare som använder alla av dem. Vilket i förlängningen innebär att olika funktioner är olika viktiga för dig och för mig. För att visa lite på omfattningen av utvecklingsarbetet med Disgen så består programmet av ca 400.000 rader kod vilket omfattar omkring 7-8.000 A4-sidor. Som jämförelse kan nämnas att boken "Min europeiska familj: de senaste 54 000 åren" av Karin Bojs är på 485 sidor. Och den är ganska tjock. Ganska mycket kod som ska skrivas och testas. Våra flitigaste betatestare har levt med programmet sedan juli förra året. För att inte tala om våra utvecklare som började fila på det som skulle bli Disgen 2016 redan under utvecklingen av Disgen 8.2d. 
 
Med det vill jag säga att många gamla fel har försvunnit i och med omskrivning av kod, många nya har hittats och rättats samtidigt som flera nya fel har introducerats men inte upptäckts ännu. Så bli inte förvånad om du hittar något galet.
 

Relaterat innehåll