DNA i släktforskningen

Information, material, videofilmer med mera om DNA i släktforskningen och hur du kan använda våra verktyg som hjälpmedel i din DNA forskning.
DNA pussel

Videofilmer om DNA i släktforskningen

Nu finns det videofilmer från föredrag om hur du använder DNA i din släktforskning samt hur du också kan använda våra verktyg för att forskningen ska underlättas.

Ditt DNA testresultat är en källa bland andra källor. Föredrag och frågestund från Riksföreningarnas släktforskardag 5 feb. 2022 om att Ditt DNA testresultat är en källa bland andra källor med Eva Dahlberg en erfaren DNA släktforskare.

DNA och Disgen. Eva Dahlberg på digitala släktforskardagen 17 april 2021.

DNA-släktforskning med stöd av DIS, presenterat av Magnus Hellblom från 3 mars 2021. Inspelat på en DIS-träff hos DIS Syd.

DNA - vad gör man med testresultatet, och hur kan jag använda Disgen för det? Eva Dahlberg på en DIS-träff 26 januari 2021.

Jämför dina FTDNA- och Disbytfiler. Finns dina träffar i båda listorna? Eva Dahlberg från den 3 december 2020.

DNA och Disbyt - två hjälpmedel i släktforskningen som kan synkas. Eva Dahlberg på digitala släktforskardagen 24 oktober 2020.

De här filmerna finns i en spellista som heter "DNA i släktforskningen" på vår YouTube kanal "Föreningen DIS video" där det också finns andra filmer inom andra ämnesområden.

Presentationer om DNA i släktforskningen

Magnus Hellbloms presentation som används i videon "DNA-släktforskning med stöd av DIS, presenterat av Magnus Hellblom från 3 mars 2021." (Pdf-fil)

Här finns beskrivning om hur du går tillväga när du ska jämföra listor från FTDNA och Disbyt. (Pdf-fil)

Det här är presentationen från föredraget den 24 oktober. DNA och Disbyt - två hjälpmedel som kan synkas. (Pdf-fil)

Artiklar om DNA i släktforskningen

DNA i släktforskningen – allt vanligare är en lite äldre artikel på vår webb som beskriver det grundläggande om DNA i släktforskningen.

Disgen för din DNA-släktforskning är en del i handledningen för Disgen om hur du kan använda Disgen bland annat för din DNA släktforskning.

DNA-forskning med Disgen en kortfattad sida om hur du kan utnyttja Disgen i din DNA-forskning med länkar till utförliga instruktioner.