DNA i släktforskningen

Information, material, videofilmer med mera om DNA i släktforskningen och hur du kan använda våra verktyg som hjälpmedel i din DNA forskning.
DNA pussel

Videofilmer om DNA i släktforskningen

Nu finns det videofilmer från föredrag om hur du använder DNA i din släktforskning samt hur du också kan använda våra verktyg för att forskningen ska underlättas.

DNA och Disgen. Eva Dahlberg på digitala släktforskardagen 17 april 2021.

DNA-släktforskning med stöd av DIS, presenterat av Magnus Hellblom från 3 mars 2021. Inspelat på en DIS-träff hos DIS Syd.

DNA - vad gör man med testresultatet, och hur kan jag använda Disgen för det? Eva Dahlberg på en DIS-träff 26 januari 2021.

Jämför dina FTDNA- och Disbytfiler. Finns dina träffar i båda listorna? Eva Dahlberg från den 3 december 2020.

DNA och Disbyt - två hjälpmedel i släktforskningen som kan synkas. Eva Dahlberg på digitala släktforskardagen 24 oktober 2020.

De här filmerna finns i en spellista som heter "DNA i släktforskningen" på vår YouTube kanal "Föreningen DIS video" där det också finns andra filmer inom andra ämnesområden.

Presentationer om DNA i släktforskningen

Magnus Hellbloms presentation som används i videon "DNA-släktforskning med stöd av DIS, presenterat av Magnus Hellblom från 3 mars 2021." (Pdf-fil)

Här finns beskrivning om hur du går tillväga när du ska jämföra listor från FTDNA och Disbyt. (Pdf-fil)

Det här är presentationen från föredraget den 24 oktober. DNA och Disbyt - två hjälpmedel som kan synkas. (Pdf-fil)

Artiklar om DNA i släktforskningen

DNA i släktforskningen – allt vanligare är en lite äldre artikel på vår webb som beskriver det grundläggande om DNA i släktforskningen.

Disgen för din DNA-släktforskning är en del i handledningen för Disgen om hur du kan använda Disgen bland annat för din DNA släktforskning.

DNA-forskning med Disgen en kortfattad sida om hur du kan utnyttja Disgen i din DNA-forskning med länkar till utförliga instruktioner.