Hoppa till huvudinnehåll

Utbildning inom DIS

Flera av DIS regionföreningar erbjuder kurser i senaste versionen av släktforskningsprogrammet Disgen. Även annat kursutbud erbjuds, se mer nedan.
Kursmaterial att använda vid studier.
Att lära är roligt

Gå en kurs hos regionföreningarna eller studera hemma.

Regionföreningarna i DIS arrangerar i många fall föredrag och kurser i både Disgen, släktforskning, DNA och annat intressant som du som medlem kan ha nytta av. Distansutbildningen i Disgen är ett sådant exempel där du går igenom kursmaterialet hemifrån med hjälp av din handledare. Flera av regionföreningarna anordnar också olika träffar där de tar upp olika ämnesområden. Kontakta utbildningssamordnaren i önskad regionförening för att ta reda på mera.

NORD   MITT   BERGSLAGEN   ÖST   FILBYTER   SMÅLAND   VÄST   SYD

Kursboken finns för senaste Disgen versionen. Om du inte vill delta i en distansutbildning eller gå iväg på en kurs kan du alltid studera kursboken själv hemmavid.
Kursboken finns att köpa i Webbshopen.

Kartfunktionen

Kartor i Disgen är en introduktionskurs i tre delar med övningskartor och videofilmer. Lena Ringbrant Ekelund, kartfadder i DIS, med ett stort intresse av att lära dig om kartor och karthantering i Disgen har producerat ett kortare texthäfte och tre videofilmer. Den är helt gratis och går att ladda ned direkt från sidan.

För dig som är intresserad av kartor så finns det möjlighet att lära dig mer genom Björn Johanssons studiehandledning om kartfunktionen i Disgen. Den finns för senaste versionen av Disgen men även för de äldre versionerna av Disgen (2016 och 2018). Den är till för självstudier eller om du tar kontakt med din regionförening och hör med dem om de har något gemensamt studietillfälle. Det här materialet är också helt gratis.

Gör en egen släktbok

Brage Lundström har lång erfarenhet av att göra egna släktböcker och har tagit fram en handledning som steg för steg visar hur du kan göra en släktbok i Disgen. Handledningen är utformad för Disgen 2016 men går också att tillämpa för senare versioner av Disgen.

Självstudier i släktforskning

På annan plats på webbplatsen har vi skrivit om vart du kan vända dig för att hitta självstudiematerial och hur du kommer igång att släktforska.