Hoppa till huvudinnehåll

Utbildning inom DIS

Flera av DIS regionföreningar erbjuder kurser i senaste versionen av släktforskningsprogrammet Disgen. Även annat kursutbud erbjuds, se mer nedan.
Kursmaterial att använda vid studier.
Att lära är roligt

Gå en kurs hos regionföreningarna eller studera hemma.

Regionföreningarna i DIS arrangerar i många fall kurser i både Disgen, släktforskning, DNA och annat intressant som du som medlem kan ha nytta av. Distansutbildningen i Disgen är ett sådant exempel där du går igenom kursmaterialet hemifrån med hjälp av din handledare. Flera av regionföreningarna anordnar också olika träffar där de tar upp olika ämnesområden.  

NORD   MITT   BERGSLAGEN   ÖST   FILBYTER   SMÅLAND   VÄST   SYD

Kursboken för Disgen finns för såväl de äldre versionerna (2016 som 2018) som för den senaste versionen (2019). Om du inte vill gå en distansutbildning eller gå iväg på en kurs kan du alltid studera kursboken själv hemmavid.
Boken finns att köpa i Webbshopen.

Kartkurs

För dig som är intresserad av kartor så finns det möjlighet att lära sig mer genom Björn Johanssons kursmaterial om kartfunktionen i Disgen. Den finns för de äldre versionerna av Disgen (2016 och 2018) men till stora delar fungerar materialet också i Disgen 2019.

Gör en egen släktbok

Brage Lundström har lång erfarenhet av att göra egna släktböcker och har tagit fram en handledning som steg för steg visar hur du kan göra en släktbok i Disgen. Handledningen är utformad för Disgen 2016 men går också att tillämpa för senare versioner av Disgen.

Självstudier i släktforskning

På annan plats på webbplatsen har vi skrivit om vart du kan vända dig för att hitta självstudiematerial och hur du kommer igång att släktforska.