Grundkurs i Disgen

Vill du lära dig grunderna i Disgen?
Grundkurs i Disgen

För dig som vill gå igenom grunderna i Disgen finns det en grundkurs i Disgen 2021 som är framtagen av DIS-Filbyter. Grundkursen går igenom det som behövs för att du som användare skall kunna använda de funktioner som Disgen har, bland annat: 

Inmatning av födelseuppgifter, dopdatum, faddrar, adoptivbarn, flyttningar, olika relationer personer emellan, död, begravning, lägga till bilder mm. 

Grundkursen går också igenom hur du använder ortsträdet och lägger in källhänvisningar. I Disgen finns en mängd funktioner för att du skall kunna kontrollera din databas så att du till exempel inte har matat in samma person flera gånger, eller att det saknas uppgifter. Utöver detta finns det även beskrivet hur du gör för att skicka in material till Disbyt, använder Dispos och hur du kan presentera din släktforskning på olika sätt. 

Kursmaterialet går dels att använda för självstudier eller i lärarledda utbildningar i en lokal eller på distans. Det går att köpa via webbshopen och om du går en distansutbildning så ingår kursmaterialet i priset för utbildningen.