Integritetspolicy

Disgen kan om du så medger automatiskt skicka in viss information till DIS. Här kan du läsa vad vi samlar in och vad vi använder det till.

Statistik

Disgen kan med din tillåtelse skicka in anonym statistik till DIS.  Det kan hjälpa oss att förstå vilka funktioner i Disgen som används mycket, vilket är betydelsefullt inför utvecklingen av kommande versioner.

Statistiken är helt anonym. Den innehåller information som gör det möjligt för DIS att identifiera din installation, men inte knyta någon information till dig personligen. Installerar du om Disgen, kommer det att räknas som en ny installation. Exempelvis kan vi se att en viss installation har blivit startad 43 gånger och har körts under 645 minuter, men vi kan inte se vem installationens "ägare" är. Detta är till för att vi ska kunna sammanställa informationen per installation.

Felrapporter

Disgen kan dessutom om du så medger skicka in felrapporter då allvarliga fel inträffar i Disgen.  Dessa rapporter innehåller ditt medlemsnummer i DIS.  Du kommer inte att få något personligt svar på dessa felrapporter, utan har du problem med Disgen ska du som vanligt kontakta närmsta fadder för support.  Felrapporterna kan hjälpa oss att laga felen och skicka ut uppdateringar som rättar dessa. Under betatesterna av Disgen har vi lagat många fel med ledning av dessa inskickade felrapporter.

Felrapporterna innehåller detaljerad information om din dator och operativsystem, samt en lista som visar exakt var i Disgen som felet uppstod.

Om vi ser att det kommer många felrapporter från just dig (identifierad av ditt medlemsnummer) kanske vi kontaktar dig för att fråga om mer information. I så fall använder vi e-post och den e-postadress som står i medlemsregistret. Vill du inte ha denna kontakt, så svara inte på mejlet - vi kommer inte att vara påstridiga.

Hur kan jag välja vad (om!) jag vill skicka in?

Du kan välja vad som skickas in i Huvudmenyns Arkiv > Inställningar för Disgen > Program ->Sekretess.

För Disgen 2016-2019 går du till Verktyg > Inställningar > Program > Sekretess.

Ytterligare teknisk information

Felrapporter och statistikfiler ligger i någon av följande mappar beroende på vilken version av Disgen du använder

%userprofile%\AppData\Local\DIS\Disgen2023
%userprofile%\AppData\Local\DIS\Disgen2021
%userprofile%\AppData\Local\DIS\Disgen2019
%userprofile%\AppData\Local\DIS\Disgen2018
%userprofile%\AppData\Local\DIS\Disgen2016 

om du vill se vad som skickas in.

 

%userprofile%

motsvarar din hemkatalog, dvs. i regel

C:\Användare\[användarnamn]